Iznajmljivanje stanova u Novom Sadu

20.08.2009 | Nekretnine

Stanovi za izdavanje u Novom Sadu – pregledajte najnovije oglase stanova koji se trenutno izdaju u Novom Sadu

Septembar je vreme kada se stavlja resto povrća u turšiju, kada su lubenice već otišle u zaborav istekom poslednjih sunčanih dana, kada se kupuje ogrev za zimu i kada studenti kreću u avanturu zvanu – pronaći stan za novu školsku godinu i to solidan, prostran i povoljan.

stan 2Traženje stana zna da zada muke otprilike isto kao i polaganje osrednje teškog ispita.
Pokušavam da grupišem nekoliko mogućih načina putem kojih se stan ili soba za studente može pronaći. Svaki od njih ima svoje dobre i manje dobre strane.
Pa da krenemo redom…

Vreme i novac (ali i živce) možete prilično poštedeti ako imate sreću da informaciju ili čak i sam stan pronađete putem preporuka Vaših poznanika ili prijatelja. Dakle, u pitanju su ljudi koji posredno ili neposredno poznaju potencijalnog stanodavca i spremni su da Vas preporuče kao podstanara. Danas je to, nažalost, sve ređa praksa kojoj su u dobroj meri “kumovali” i sami podstanari kako svojom neprilagođenošću prema tuđem prostoru u kojem privremeno žive tako i nepoštovanjem obaveza prema vlasnicima stana.

Drugi i najčešći način traženja stana je putem oglasa. Kroz tradiciju dugu 10 godina Građanski oglasnik je “udomio” generacije studenata. Oni koje poznajem i sada se sećaju nestrpljivog iščekivanja četvrtka kako bi na trafikama kupili novi broj i krenuli u akciju. U međuvremenu, Građanski oglasnik je počeo da izlazi sredom i subotom. Ako tražite stan korisno je da znate da se novina, ukoliko se ne dese zastoji u štampi ili distribuciji, može pronaći kod kolportera i jedan dan pre no što se pojavi na trafikama tj. utorkom i petkom i to na četiri lokacije u Novom Sadu-kod kolportera na Železničkoj stanici (kod lokomotive), kod Katoličke porte, preko puta Futoške pijace ili kod robne kuće na Novom naselju. Izdavanje stanova u Novom Sadu sad je lako pregledati i od kuće putem sajta nekretnine.oglasi.rs te tako sa već spremnim spiskom adresa krenuti u grad. Oglasi iz našeg novinskog izdanja od srede podižu na sajt petkom a iz subotnjeg izdanja ponedeljkom do 12h.

Treća mogućnost je angažovanje agencija za nekretnine koje posreduju između Vas i stanodavaca i to uz dogovorenu proviziju. Neke od njih posluju godinama i stekle su zavidno iskustvo i renome. No, činjenica je da postoje i one, mešetarske, sklone prevarama i uzimanju provizija bez osnova. E takvih se čuvajte…

O ovome i ostalim prednostima i manama “medijuma” između dve naizgled zaraćene strane koje htele ili ne moraju da žive u simbiozi će se još pisati…

Comments are closed.